Miercuri, 17.Octombrie.2018, 09:05:12 Bine aţi venit Vizitator


Timeless

Principală | Înregistrare | Logare | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Cunoastere » Stiinta Pierduta » Teofrast al Eresos: Tratat de Botanică şi Ecologie
Teofrast al Eresos: Tratat de Botanică şi Ecologie
TothData: Vineri, 11.Ianuarie.2013, 22:06:39 | Mesaj # 1
Elev
Grup: Administratori
Mesaje: 69
Reputaţie: 0
Status: Offline
Teofrast al Eresos: Tratat de Botanică şi Ecologie

... after Aristotle observed that one swallow doth not a Spring make (EN I.7), Theophrastus set to work on a treatise entitled "On the Number of Swallows Needed to Make a Spring, Dorothea Frede după Aristotel a observat că o rândunică nu se face primăvară o doth (EN I.7), Teofrast setat pentru a lucra la un tratat intitulat "cu privire la numărul de înghiţit necesare pentru a face un izvor, Dorothea Frede

În jur de 320 î.Hr. filozoful grec Teofrast începe ştiinţa botanicii cu cărţile sale Plantarum De causis / Cauzele Plante şi Plantarum Historia De / Istoria plante. În ele se clasifică 500 plante, dezvoltă o terminologie ştiinţifică pentru descrierea structurilor biologice, face distincţie între organele interne şi ţesuturile externe ale plantelor, şi dă primul cont clară a plantelor reproducerea sexuală, inclusiv modul în care polenizează palma data de mână.

Theophrastus (sau Theophrast sau Theophrastos) (371 sau 372 -287/286) î.Hr., fiul lui Melantas, născut în Eresos pe Lesbos, a fost un student al lui Aristotel si a reusit sa-l ca director al Liceului de la Atena. El a luat asupra filosofiei lui Aristotel în părţi remodelarea, comentând, precum şi dezvoltarea într-un mod original. Gândirea sa duce la empirism prin intermediul observării, de colectare, şi de clasificare. El a fost în jur de 35 de ani, directorul liceului si a fost un profesor de până la 2000 de studenţi.

Numele lui adevărat a fost Tyrtamos de Eresos, datorită talentului său oratoric a fost poreclit Euphrastos, bine-vorbit, în cele din urmă de a deveni faimos ca Teofrast, divină vorbit. S-au alăturat Academia lui Platon, la vârsta de 17 ani, în curând a scăzut la vraja lui Aristotel şi însoţite el, încă un bărbat tânăr, în exil auto-aleşi pe Troada apoi pe insula Lesbos lui acasă. Apoi a dispărut din recordul pentru trei sau mai mulţi ani - timp in care unii cred că el a călătorit de departe, în Creta şi Libia să vină din nou la partea lui Aristotel în Stagira. De acolo, pe el nu a plecat niciodata din nou stăpânul său, cu excepţia lui exil ultima scurt, reuşind să-l ca director al şcolii călător până la moartea sa în 287, la venerabila varsta de 85. El spune că a fost un tip simpatic, sub jurământ licenţă şi gastronomic, precum şi au murit de sechele de petrecerea de nunta de unul dintre elevii lui.
Principala inovaţie a Teofrast este încercarea sa de a găsi o legătură între principiile "primul" (lumea inteligibilă, Ratio) şi obiectele perceptibile ale naturii; această distincţie rămâne principalul motiv al filosofiei occidentale în cursul următoarelor două milenii cu soluţii diferite.

Teofrast este, de asemenea, numit "părintele botanicii" şi poate fi considerat ca fondator al ecologiei, de asemenea. El a descris origine de plante din seminţe, a efectuat experimente de germinare, a discutat despre influenţa factorilor de habitat abiotici asupra plantelor, ecologie de plante domestice, polenizarea plantelor, cu exemplul de smochine, a inventat o terminologie formă de creştere, care este încă rădăcină valabil (, trage). El a descris mai mult de 500 de specii şi soiuri de plante din terenurile limitrofe Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană. El clasificate plantelor în arbori, arbusti, sub arbuşti, şi plante aromatice. El a remarcat faptul că unele poartă petale de flori în timp ce altele nu, şi a observat în diferite poziţii relative ale petale şi ovar. În lucrările sale asupra propagării şi facultatea germinativă, Teofrast a descris diferitele moduri în care plantele specifice şi copaci poate să crească: din seminţe, din rădăcini, din bucăţi rupte, de la o sucursală sau o crenguţă, sau dintr-o mică bucată de lemn despicat.

În ceea ce priveşte filosofia naturii el postulează tulburări de natură şi subliniază faptul că scopul ar trebui să poată fi dovedit, el este un adept al Anaximandru şi Heraclit

"... Pentru înregistrările Teofrast, că de violet, Trandafiri, şi-Gilli flori, în cazul în care nu trebuie să fie bine luat în seamă, în trei ani vor ceară albă, iar experienţa acestora Eu însumi am vazut clar ..."
"... Ca Teofrast spune, vin cauzele Drept naşteri premature, şi dacă Câini mananca struguri, vor aduce mai departe abortives ..."
"... Si Teofrast spune că floarea de plante medicinale Lotum, nu este numai deschisă şi închisă, dar şi, uneori, piei, şi, uneori, prezinta aici tulpină de apus de soare la miezul nopţii, iar acest lucru, spune el, este făcut în legătură cu râul Eufrat ... "


Prima referire la efectul piroelectrice care se află în scrierile de Teofrast în 314 î.Hr., care a subliniat ca turmalina devine percepute atunci când este încălzit.
Theophrastus descoperă Petele solare (observat, de asemenea, independent şi mult mai devreme în China) Marea momente din istoria de Fizica solare.
Alte publicaţii care au supravieţuit, în unele fragmente:
Pe stanci (περὶ λίθων), Personaje (χαρακτῆρες), pe foc (περὶ πυρός), La mirosuri, Pe vânt (περὶ ἀνέμων), Pe semnele de vreme.

Un lucru important este:
Istorie Naturală de plante, (περὶ φυτικῶν ἱστοριῶν α'-θ ") o lucrare de nouă cărţi (cu următoarele teme):

1. Anatomie de plante
2 - 5. Din lemn plante
6. Erbacee plante perene
7. Legume şi cultivarea lor
8. Cereale
9. Seve şi medicină
şi, de asemenea,
Despre Motive de legume de creştere (περὶ φυτικῶν αἰτιῶν α’-ς’) (6 cărţi)

Theophrastus spre deosebire de Aristotel credea că animalele sunt capabile de raţionament. El a considerat că, deoarece animalele sunt plantele de mai sus nu este etic să mănânce carne. Din acest motiv el a fost un vegetarian.

Comentarii :

"Pe pietre" si "Pe vânturi" sunt titlurile a două cărţi de Teofrast. Astăzi grecii spun pentru o discuţie mai puţin grave sau publicarea că este "La vânturi şi pe apă."
carte Teofrast "pe pietre", scrisă în secolul IV î.en, este cel mai vechi lucru cunoscut pe minerale, proprietatile lor, şi aplicaţii. Cartea este plină de informaţii interesante compilate într-un mod clar, uşor de citit stil. Fragment examinate în acest articol este deosebit de important, deoarece reprezintă prima reacţie mechanochemical cunoscute, precum şi prima descriere a oricărui proces de obţinere a unui metal pur de la un compus. Laszlo Takacs

Piroelectricitate:

Tranzacţii britanic ceramice 1 aprilie 2004, vol.. 103, nr. 2, pp.. 65-70 (6), Lang SB, o istorie de 2400 ani Piroelectricitate: de la Grecia antică de explorare a sistemului solar
Rezumat (Abstract (engl.)) :

Piroelectricitate a fost probabil prima observate de greci mai mult de 24 secole în urmă. Theophrastus filosof a scris că lyngourion (cel mai probabil turmalina minerale) a avut proprietatea de a atrage paiete si fragmente de lemn. Pentru două milenii proprietati de turmalina au fost mai mult o parte din mitologia decât de ştiinţă. În secolul al optsprezecelea, studii piroelectrice adus o contribuţie majoră la dezvoltarea înţelegerii noastre electrostatică. În XIX-lea, de cercetare privind Piroelectricitate adaugă la cunoştinţele noastre de mineralogie, termodinamica si fizica de cristal. Piroelectricitate a dat naştere la piezoelectricitate în 1880, şi să ferroelectricity în 1920. Domeniul Piroelectricitate a înflorit în secolul XX, cu multe aplicaţii, în special în detectarea rared inf şi imagine termică. senzori piroelectrice au fost efectuate pe mai multe misiuni spaţiale şi au contribuit în mod semnificativ la cunoştinţele noastre astronomice.

"Timpul este cel mai valoros lucru pe care îl poţi cheltui." - TeofrastAb aeterno
 
TothData: Vineri, 11.Ianuarie.2013, 22:07:11 | Mesaj # 2
Elev
Grup: Administratori
Mesaje: 69
Reputaţie: 0
Status: Offline
Theophrastus (c.371-c.287 î.Hr.)

Teofrast a fost un filozof grec al şcolii călător, şi succesorul imediată a lui Aristotel în conducerea Liceului. El a fost un nativ din Eresus din Lesbos, şi a studiat filozofia la Atena, în primul rând în conformitate cu Platon şi după aceea în conformitate cu Aristotel. El a devenit elevul preferat al lui Aristotel, care a numit succesorul său Teofrast, şi lăsat să-l biblioteca lui şi manuscrisele de scrierile sale. Theophrastus susţinut caracterul aristotelic al Liceului. Se spune că 2000 a avut ucenici, printre care poetul comic Menandru. El a fost respectat de către regii Filip, Cassandru, şi Ptolemeu. El a fost judecat pentru impietate, dar achitat de juriu atenian. El a murit în 287 î.Hr., având prezidat Liceului despre treizeci şi cinci ani. varsta lui este uneori pus la 85, şi 107 de către alţii. El este declarat a fi închis viaţa cu plângere cu privire la durata scurtă a vieţii umane, că sa terminat doar atunci când introspecţie în problemele sale a fost începutul.

Deşi Theophrastus urmat, în general conduce în filosofia lui Aristotel, el a fost nu doar imitator sclav, şi-a continuat investigaţiile importante empirice şi filosofice ale lui. Foarte puţin din opera sa a supravieţuit, dar se pare că, în general, au subliniat la partea empiriste de gândire lui Aristotel şi a minimalizat rămase elemente Platonist, o tendinţă care a fost continuată de succesorul în continuare Teofrast "în calitate de şef al Liceului, Strato. Teofrast a criticat unele dintre argumentele lui Aristotel pentru existenţa unui motor primar, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de aplicarea universală a lui Aristotel teleologică (care este, goal-regizat) explicaţii. Theophrastus compus, de asemenea, un compendiu mare de doctrinele filosofilor anterioare, care este el însuşi pierdut, dar care au format, probabil, baza pentru o mare parte din doxography mai târziu, care este principala noastra sursa de informaţii cu privire la filosofi pre-socratică.Ab aeterno
 
Forum » Cunoastere » Stiinta Pierduta » Teofrast al Eresos: Tratat de Botanică şi Ecologie
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: