Miercuri, 17.Octombrie.2018, 09:06:27 Bine aţi venit Vizitator


Timeless

Principală | Înregistrare | Logare | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Cunoastere » Religie » Supoziţii despre Apocalipsă
Supoziţii despre Apocalipsă
TothData: Vineri, 11.Ianuarie.2013, 22:08:44 | Mesaj # 1
Elev
Grup: Administratori
Mesaje: 69
Reputaţie: 0
Status: Offline
Supoziţii despre Apocalipsă

Apocalipsa este ultima scriere a Noului Testament si cuprinde revelatia facuta Sfantului Ioan Evanghelistul in insula Patmos, prin anii 94-95. Denumirea provine de la cuvantul grecesc “apocalypsis”, insemnand “dezvaluire, descoperire”. Apocalipsa este cea mai misterioasa scriere din Sfanta Scriptura, fiind o carte plina de simboluri si alegorii, greu de inteles. Apocalipsa a fost prezisa de-a lungul timpului de nenumarate ori. Poate suna ciudat, dar, s-ar putea spune ca sfarsitul lumii a fost prezis chiar de la inceputurile ei. Ultima previziune insa, se bazeaza pe dovezi clare, fenomene ce au loc in prezent si care, interpretate prin legile fizicii cunoscute de oameni, arata cum sfarsitul lumii va veni in anul 2012. Incepand cu anul 90 d.C., cand papa Saint Clement I a proorocit ca sfarsitul lumii se putea intampla in orice moment, previziunile au continuat sa curga una dupa alta. In secolul al II-lea profetii credeau ca Iisus se va intoarce in timpul vietii lor; in anul 365 Hillary de Poitiers a anuntat sfarsitul lumii, iar un student de-al sau a continuat previziunea, convins fiind ca apocalipsa va avea loc dupa anul 400; in anul 500 s-a creat o adevarata panica atunci cand Hippolytus si Sextus Julius Africanus au prezis Armagedonul. In anul 1000, la implinirea unei cifre rotunde de la nasterea lui Iisus, credinciosii alaturi de oamenii de stiinta erau convinsi ca lumea se va sfarsi. Eclipsele solare si alinierea planetelor le-au folosit drept semne. Multi oameni si-au vandut atunci averile, au trecut la crestinism si au asteptat tematori ziua de apoi. Se spune ca in momentul in care orologiul a batut ora 12, la culmea dintre ani, mai multe persoane au murit de frica, in urma unui stop cardiac.

In 1284, Papa Inocent al III-lea a anuntat Apocalipsa. El a ajuns sa creada ca acela era momentul sfarsitului in urma unui calcul care a constat in adunarea numarului diabolic la anul in care a fost descoperit Islamul. Ciuma din 1346 a fost vazuta de multi ca un inceput al sfarsitului. De fapt, cauza acestei groaznice boli era lipsa pisicilor, care erau considerate vrajitoare si omorate de crestinii tematori. Astfel numarul sobolanilor a crescut alarmant, raspandind ciuma. In 1554, se credea ca va avea loc sfarsitul lumii datorita inundatiilor, iar incepand cu anul 1843, mai multi fondatori de miscari religioase au prezis date exacte pentru apocalipsa, ajutati de scrierile biblice sau revelatii. Faptul ca profetiile lor dadeau gres nu i-a descurajat sa prezica din nou. Piazzi Smyth, fondatorul piramidologiei, credea ca piramidele ascund mari secrete si ca o noua era avea sa inceapa in 1960. David Berg, fondatorul gruparii „Copiii Domnului” cunoscut sub numele de Moses David, sustinea in 1970 ca o cometa va distruge Statele Unite.

Dupa mai multe prorociri pentru anii 1988 si 1990 care nu s-au adeverit, in 1992 pastorul coreean Lee Jang Lim a chemat 140.000 de credinciosi la miezul noptii, in data de 28 octombrie, sub pretextul ca Iisus ii va salva de Armagedon. Peste 100.000 de oameni s-au prezentat la 200 de biserici fundamentaliste, iar altii s-au sinucis. 27 noiembrie 1997 a fost considerata ziua in care Pamantul va fi atacat de extraterestri, iar oamenii transformati in sclavii lor. In luna iulie a anului 1999, in New York se avariaza un accelerator relativ de ioni grei si in urma incidentului apar teorii conform carora se va deschide o gaura neagra care va absorbi Pamantul. Anul 2000 a determinat aparitia altor prevestiri: reintoarcerea lui Iisus, pieirea lumii sub ape, nasterea Antihristului, declansarea celui de-al III- lea Razboi Mondial s.a.m.d. Declansarea virsusului Y2k in noaptea revelionului 2000 a fost asociata cu Apocalipsa. Previziunile pentru anul 2000 au starnit mai multa panica decat oricand. Pentru o imagine a ceea ce se intampla in lume datorita acestor prevestiri amintim mormonii, care si-au retras copiii din scoli pentru a-i avea aproape in momentul Apocalipsei. Cu toate ca lumea a devenit mai sceptica in fata unor prorociri asemanatoare dupa anul 2000, unii oamenii inca se mai lasa convinsi de scenarii cu invazii extraterestre si dezastre naturale. Peste 46 de ipoteze privind sfarsitul lumii in perioada 2007 – 2010 au luat nastere pana in prezent. Dintre toate previziunea privind sfarsitul lumii cea din anul 2012 este cea mai plauzibila. Se pare ca tot mai multe argumente converg spre concluzia ca in acel an ceva cu totul surprinzator si inimaginabil se va petrece cu Pamantul. Daca aceasta va insemna sfarsitul lumii sau inceputul unei noi etape pentru planeta, cum ar fi trecerea intr-o alta dimensiune, ramane de vazut. În ultimul timp au apărut tot mai mult informaţii conform cărora 21 decembrie 2012 va fi Ziua Apocalipsei. Pură speculaţie sau adevăr, ideea a făcut înconjurul lumii şi a stârnit numeroase controverse. Astfel, s-au impus dovezi clare care să vină în sprijinul informaţiei. Potrivit datelor furnizate de caledarul indienilor Maya, dar şi din comunicări precise provenite din partea Pentagonului, Apocalipsa are o nouă dată fixă: 21 decembrie 2012. Din punct de vedere ştiintific, lucrurile sunt simple: spre sfârşitul anului 2012, polaritatea actuală a Pământului urmează să se schimbe.

Ştiinţific, Apocalipsa vine cu foc şi gheaţă, Procesul de mutare al polilor a fost deja pus în evidenţă de sateliţii de observaţie meteo, iar consecinţele constau în încălzirea regiunii arctice prin creşterea temperaturii medii anuale cu cinci grade faţă de media generală a secolului trecut. Urmarea directă este topirea glaciară şi creşterea nivelului Oceanului planetar. În Australia, cercetătorii au constatat o creştere a nivelului apei cu 19,5 cm între 1870 şi 2004, până la sfârşitul secolului XXI creşterea putând ajunge la 30 de cm. Cifra nu pare alarmant de mare, însă, dacă se ţine cont de faptul că nu este nevoie de o creştere cu un metru a Oceanului planetar pentru ca Lumea să fie inundată, observăm că problema este cât se poate de serioasă. În sprijinul teoriilor Pentagonului se află şi binecunoscuta Rezonanţă Schuman – sau pulsul Terrei . Aceasta a avut, până în 1980 o valoare constantă de 7,83 de cicli pe secundă, după care a început să crească în mod constant. Paradoxal, acest fapt duce la schimbarea calităţii timpului, ziua nemaiavând 24 de ore, ci 16. Nu e un sfârşit real al Lumii, ci sunt schimbări calitative mai greu de imaginat chiar şi astăzi. Tocmai acest fenomen este descris de vechii mayaşi în “Popol Vuh”, astronomii lor localizând cu precizie trecerea “de la a cincea Lume la cea de-a şasea”, în 21 decembrie 2012. Interesant este faptul că, o data cu creşterea Rezonanţei Schumann, creşte şi nivelul vibraţional al oricărei fiinţe vii de pe Pământ. Consecinţele directe derivă din schimbări fundamentale de comportament. Mai ales tinerii nu vor mai accepta vechile instituţii, care vor dispărea cu timpul. Tehnologia, aşa cum o cunoaştem noi astăzi, va dispărea la rândul ei.

Bazându-se pe o combinaţie între divinaţii si calcule matematice, indienii Maya au aflat, încă de acum 4.000 de ani, că pe 21 decembrie 2012 va începe alinierea soarelui nostru cu Ecuatorul Galactic si cu stelele din centrul Căii Lactee. Astronomii moderni au confirmat că, la data solstiţiului de iarnă, în 21 decembrie 2012, soarele se va afla în aliniament galactic, pe aceeaşi linie cu Ecuatorul Galactic (linia care împarte în două Calea Lactee, divizând-o în două emisfere centrul galactic este la 27 grade Săgetător), calendarul Maya terminându-se la această dată. “Popol Vuh” , textul sacru al mezoamericanilor, prevede în viitorul imediat un eveniment cosmic cataclismic, ce va marca finalul civilizaţiei cunoscute şi naşterea uneia noi. Aceştia credeau că timpul “curge” în cicluri care se repetă periodic, la finele fiecăruia începand unul nou. Calendarul Lung Maya, care se va încheia la 21 decembrie 2012, este întemeiat pe acest principiu al ciclicităţii. Alinierea culminează, conform calculelor mayaşe (calcule confirmate si de savanţii moderni) în ziua solstiţiului de iarnă, 4 Ahau 3 Kankin (13.0.0.0.0 sau 21 decembrie 2012, în calendarul nostru). La această dată, lumina şi umbra îl vor proiecta pe “Şarpele cu pene” coborând pe treptele piramidei Chichén Itzá, care la baza au un cap mare de şarpe sculptat în piatră. Acest fenomen se petrece de două ori în fiecare an, însă la solstiţiul de iarnă al lui 2012, ceva special se va întampla. La apus, umbra marginii de N-V a piramidei va proiecta un tipar de lumină care îmbrăţişează şi iluminează capul de şarpe sculptat de la baza scărilor. Într-o perioadă de 32 de minute, şarpele, alcătuit din această alternanţă de lumină şi umbră, va coborî pe pământ, pe măsură ce soarele părăseşte fiecare treaptă, mergând din vârf până la bază. Pe lângă aceasta, pe 21 decembrie 2012 în jurul orelor 11:11, coada şarpelui proiectată din vârful piramidei va ţinti exact înspre constelaţia Pleiadelor, într-o aliniere asemănătoare celei pe care o au piramida lui Quetzalcoatl din Teotihuacán sau piramidele egiptene de la Gizeh.

La rândul lor, savanţii sunt de acord cu teoriile mayaşe, confirmându-le. La data solstiţiului de iarnă 2012, soarele se va afla în “aliniamentul galactic”, adică va fi pe aceeaşi linie cu Ecuatorul Galactic. Alinierea exactă între centrul soarelui, asa cum este văzut de pe pământ, şi Ecuatorul Galactic, a avut loc în 1998 (dupa Jean Meeus în Mathematical Astronomy Morsels, 1997). La un calcul simplu, adunând 1998 cu +/- 18 (jumatatea lui 36), rezultă că soarele este aliniat cu Ecuatorul Galactic la fiecare solstiţiu de iarnă între 1980 şi 2016. Dacă asemenea aliniamente au mai apărut în anii 3000 I. C. şi 1500 I. C., deosebirea este că, de această dată, la 21 decembrie 2012, centrul soarelui nu doar că se va afla pe aceeaşi linie cu Ecuatorul Galactic, dar el se va suprapune chiar peste Centrul galaxiei.

Creştiinii se află într-o stare de alertă continuă în aşteptarea Apocalipsei, care coincide cu a doua venire a lui Hristos. Ideea de a încerca prezicerea unei date exacte a sfârşitului lumii contrazice Sfânta Scriptură. “Iar ziua Domnului va veni ca un fur”, ne spune Apostolul Petru în a sa a 2-a Epistola Sobornicească (3:10), iar din Evanghelia după Matei aflăm că “de ziua şi de ceasul acela nimeni nu stie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.” (24:36). In decursul ultimelor milenii au fost facute sute de profetii despre sfarsitul lumii. Bineinteles ca nici macar una nu s-a implinit, dovada vie fiind ca noi inca ne aflam astazi aici. Cateva dintre cele mai populare profetii ne-religioase despre sfarsitul lumii sunt: anul 2000 – Y2K – eroarea de programare a datei calculatoarelor face ca in anul 2000 data sa fie reprezentata ca data anului 1970 si odata cu aceeasta se presupunea un colaps mondial. Martie 1997 – Cometa Hale-Bopp – Cometa a fost vazuta cu ochiul liber timp de 18 luni. Astronomul amator Chuck Shramek a “observat” un obiect ce preceda cometa. Apoi s-au facut tot felul de speculatii despre sfarsitul lumii. Internetul a ajutat ca “vestile” sa circule foarte repede. Pana si adeptii din secta Heaven’s Gate au gasit motiv in aceasta speculatie apocaliptica sa comita suicid in masa in martie 1997. In 1974 doi astrofizicieni au scris despre alinierea celor 9 planete in data de 10 martie 1982. S-a presupus ca aceasta aliniere va influenta forta gravitationala, vor creste eruptiile solare si vor fi cutremure devastatoare. Multi creduli au luat de bune aceste speculatii si au crezut ca va veni sfarsitul lumii. Meteorologul Albert Porta a prezis ca in data de 17 decembrie 1919 o conjuctie planetara va cauza eruptii solare puternice care vor putea rupe bucati din soare si distruge pamantul. Aceasta predictie a dat nastere unui val de violente si a catorva suiciduri. Prin trecerea cometei Halley in data de 18 Mai 1910 prin apropierea pamantului s-a presupus ca va cauza o serie de victime din cauza gazelor ce se aflau in coada cometei. Cu toate acestea, daca sunteti credinciosi rugati-va in continuare. Mai sunt profetii despre sfarsitul lumii si in: 2017, 2020, 2023, 2025, 13 noiembrie 2026, 2033, 2035, 2037, si 2040.Ab aeterno
 
Forum » Cunoastere » Religie » Supoziţii despre Apocalipsă
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: